Concert Emlyn Stam en Shuann Chai

28 nov 2017   |   20:15 – 22:00

Emlyn Stam, altviool en Shuann Chai, piano

The Romantic Viola, muziek van Brahms, Schumann en Tertis

Kaarten à € 10,– kunnen worden besteld via cultuurprogramma@hasseltsekapel.nl
of telefonisch 06-81283807

Het concert begint om 20.15 uur. De kapel is open vanaf 19.45 uur.
U bent van harte welkom!

Op het programma, met de titel ‘The Romantic Viola’ staan Schumann’s ‘Märchenbilder’, de sonate opus.120 nr. 1 van Johannes Brahms  en verder nog werken van Enescu, Tertis en Edward Grieg. Waar in de barok de altviool nog een bescheiden rol speelt komt er in de 19e eeuw, de tijd van Romantiek steeds meer repertoire voor dit instrument. Alle composities in dit programma zijn  voor altviool geschreven en zijn geen bewerkingen. Voor wat betreft de Märchenbilder; het zijn de sprookjes (Märchen) van Repelsteeltje, Rapunzel en de ‘Schone Slaapster’ die Schumann daarin heeft uitgebeeld. Muziek die in de intieme, ‘feeërieke’ sfeer van de Hasseltse kapel goed tot zijn recht zal komen.

Emlyn Stam studeerde in Den Haag bij Vladimir Mendelsohn. Hij is eerste altist in het Residentie Orkest en was solist bij diverse ensembles en orkesten waaronder Reinbert de Leeuw’s Schönberg Ensemble. Hij is tevens lid van het Ysayi-trio

Shuann Chai was in september al te gast in de Hasseltse kapel. Met haar Archduke ensemble gaf ze toen een prachtig concert met een klassiek (Mozart, Haydn) programma.

Adres

Hasseltplein 7 5042 AB Tilburg

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 9.00u tot 19.00u

Beheer

Het dagelijks beheer en onderhoud van de kapel wordt gedaan door beheerder Els van Heijst. Voor vragen over vieringen, activiteiten en dagelijks beheer is zij bereikbaar via telefoonnummer 013 468 10 89 / 06 8128 3807 of via e-mailadres beheerder@hasseltsekapel.nl.