Expositie ‘Schuilen in de kapel’

7 dec 2017   |  

Van 7 december t/m 6 januari 2018 kunt u in de Hasseltse Kapel schilderijen bewonderen van Atelier ARTenZo Tilburg.

ARTenZO is een centrum voor beeldend werk en staat open voor iedereen, maar met name voor mensen met een verstandelijke beperking, die hun kunstzinnige talenten willen gebruiken en ontwikkelen. ARTenZo probeert door het aanreiken van diverse materialen en technieken, het maximale op het gebied van creativiteit uit de mens te halen. Ze biedt de faciliteiten, de middelen en de begeleiding hierbij. Hierbij vallen ook museumbezoeken en workshops gegeven door o.a. eigen begeleiders en reguliere kunstenaars.

Alle werken in deze expositie “Schuilen in de kapel” zijn gemaakt bij ARTenZO Tilburg

Het meeste werk wat gemaakt wordt bij ARTenZO valt onder de categorie OUTSIDER ART (Art Brut).

Men kan hier eigenlijk niet spreken over een stijl en het begrip wordt voornamelijk gebruikt voor verschillend werk van -meestal autodidactische- kunstenaars, die de regels van de conventionele kunstwereld negeren of afwijzen en buiten de marges daarvan min of meer geobsedeerd hun eigen vormtaal en thematiek vervolgen.

Art Brut ( letterlijk “Ruwe Kunst” of Raw Art ) verwees naar unieke werken uitgevoerd door personen die gevrijwaard zijn gebleven van de artistiek culturele invloeden. Kunst dus in zijn meest directe en ongeremde vorm. De Art Brut-scheppers in hun puurste vorm beschouwen zichzelf niet als kunstenaar en vinden van zichzelf ook niet dat ze kunst produceren. Hier is alleen sprake van een vloeiende verbinding van het brein met de afbeelding, e.d.

ARTenZO Tilburg, Frans Erensstraat 5, 5044PM Tilburg, tel 088 611 0340

ARTenZO is een onderdeel van de AMARANT Groep

 

Sneeuwvrouw-L-Timmermans-olieverf-doek-

Adres

Hasseltplein 7 5042 AB Tilburg

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 9.00u tot 19.00u

Beheer

Het dagelijks beheer en onderhoud van de kapel wordt gedaan door beheerder Els van Heijst. Voor vragen over vieringen, activiteiten en dagelijks beheer is zij bereikbaar via telefoonnummer 013 468 10 89 / 06 8128 3807 of via e-mailadres beheerder@hasseltsekapel.nl.