Concertserie

23 apr 2019   |   20:15 – 22:00

Op dinsdag 23 april vindt er in de Hasseltse kapel weer een concert plaats: het inmiddels traditionele Maria-concert aan de vooravond van de maand mei, de bedevaartmaand waarin de Hasseltse kapel weer door tienduizenden mensen wordt bezocht. Het concert zal verzorgd worden door de van oorsprong Japanse sopraan Kazue Goto, die begeleid zal worden door de cellist John van den Beemt en de organist Ruud Huijbregts.

Het  programma met als titel ‘In mulieribus’ staat dus vrijwel geheel in het teken van Maria (‘Benedicta tu in mulieribus’). Muziek uit de periode begin 17e eeuw tot midden 18e eeuw van o.a. Caccini, Sweelinck, Frescobaldi, Hollanders, Crudeli en Purcell.

Kazue Goto is naast zangeres ook pianist en organist. Ze won de derde prijs bij het ‘Concorso Internazionale di canto barocco’ in Napels. Zij zingt in het Groot Omroepkoor en is verbonden aan de stichting Nationele Opera en Concertkoor.
John van den Beemt is als docent cello verbonden aan de muziekschool in Eindhoven en dirigeert daarnaast ook verschillende strijkersensembles.
Ruud Huijbregts is een veelzijdig musicus. Hij is stadsorganist van Eindhoven, docent orgel aan het conservatorium in Tilburg en hij is dirigent van o.a. Collegium Vocale Eindhoven. Daarnaast geeft hij orgelconcerten in binnen en buitenland.

Kaarten á € 12,00 zijn te bestellen via cultuurprogramma@hasseltsekapel.nl of via 013-4681089.

Adres

Hasseltplein 7, 5042 AB Tilburg

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 9.00u tot 19.00u

Beheer

Voor vragen over vieringen, activiteiten en dagelijks beheer:

06 8128 3807 / 013-4681089

beheerder@hasseltsekapel.nl