Storytelling (uitverkocht)

24 nov 2023   |   19:30 – 22:00

HOMMAGE À JACQUES: HET LEVENSVERHAAL VAN BREL IN 16 CHANSONS

“Jacques Brel, ce n’est pas un chanteur”,  schreef ooit een recensent, “c’est une force de la nature”.

Jongste telg in een bedaarde Vlaams-Franse bourgeoisfamilie, voorbestemd om in de voetsporen van zijn vader directeur te worden van een kartonfabriek. Maar Jacques breekt los uit de gebaande paden en trekt als vroege twintiger naar Parijs, gitaar in de hand, zijn passie achterna. De eerste stappen nog weifelend, daarna de doorbraak, tournees tot in alle uithoeken van Frankrijk, triomfen in de Olympia in Parijs, avond aan avond uitverkocht. Maar dan in 1966, op het hoogtepunt van zijn roem, opnieuw een radicale breuk: tot ieders verbijstering stopt Brel met optreden. Genoeg geweest, hij wil niet vastroesten, nóóit. De rusteloze zoektocht gaat voort, naar een nieuwe horizon. Die Jacques uiteindelijk letterlijk vindt op de Markiezeneilanden midden in de Stille Oceaan. Nog een laatste album – “Les Marquises” – waarmee hij zijn publiek in vervoering brengt. Een afscheidsgroet, zo zal blijken. Amper een jaar later, in 1978, overlijdt “grand Jacques” aan longkanker. Opgebrand, 49 jaar nog maar.

In “Hommage à Jacques” neemt MÉNESTREL u mee op reis door Brel’s bewogen leven, aan de hand van foto’s, verhalen, anekdotes en zestien van zijn chansons. Deels klassiekers, deels minder bekende pareltjes. Een ontdekkingsreis waarin we “grand Jacques” leren kennen in al zijn intensiteit en complexiteit, op weg naar zijn onbereikbare ster.

Er zijn geen kaartjes meer beschikbaar voor dit concert!

Meer weten over Ménestrel? Kijk dan op https://menestrel.nl. Een voorproefje is te zien op https://www.youtube.com/watch?v=KB4N6MYpDFk

Adres

Hasseltplein 7, 5042 AB Tilburg

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 9.00u tot 19.00u

Beheer

Voor vragen over vieringen, activiteiten en dagelijks beheer:

06 8128 3807 / 013-4681089 of beheerder@hasseltsekapel.nl

inschrijven voor de algemene nieuwsbrief of die voor de concertserie