Fontys in Concert

15 feb 2024   |   19:30 – 21:30

MetaMuziek Percussion Group is een slagwerk kamermuziek ensemble dat in 2021 in Tilburg werd opgericht. MetaMuziek zoekt steeds weer samenwerking met andere artiesten, zowel muzikaal als interdisciplinair, waardoor de groep flexibel en dynamisch wordt. Ze hebben door heel Nederland optredens gegeven in verschillende muziekgenres: Bach, via impressionistisch repertoire tot hedendaagse muziek. Ze brachten zelfs nieuw werk, zoals ‘Shortcuts’ van Luis Tinoco.

In het eerste deel van het concert presenteert MetaMuziek Canto Ostinato. De woorden van Ten Holt “[…] komen voort uit een traditionele bron, zijn tonaal en maken gebruik van functionele harmonie; het is opgebouwd volgens de wetten van oorzaak en gevolg (spanning-ontlading)”. De interne logica, vorm en duur zijn flexibel en worden niet strikt bepaald door de grenzen van de vorm. “Het stuk heeft geen haast en heeft overeenkomsten met zogenaamde minimal music, waarbij niet van een vaste duur kan worden gesproken.” Daarom is het aan de artiesten om deze parameters te kiezen, zonder de melodische lijnen en interne logica te schenden.

In het tweede deel van dit concert presenteert MetaMuziek een minimaal programma met enkele arrangementen en contrasterende werken uit het enorme kleurenpalet, dat reikt van fluisterzacht marimbageluid tot het meest onheilspellende junglegeweld.

Het optreden vindt plaats in samenwerking met de Portugese percussionist Flávio Costa en de Catalaanse pianist Toni Inglés.

Adres

Hasseltplein 7, 5042 AB Tilburg

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 9.00u tot 19.00u

Beheer

Voor vragen over vieringen, activiteiten en dagelijks beheer:

06 8128 3807 / 013-4681089 of beheerder@hasseltsekapel.nl

inschrijven voor de algemene nieuwsbrief of die voor de concertserie