Meimaand 2022

29 april 2022

De meimaand staat weer voor de deur. Nu alle beperkingen vanwege corona opgeheven zijn, kan het traditionele bezoek aan de Hasseltse Kapel weer doorgaan.

Openingstijden
De kapel is in de meimaand iedere dag geopend van 8.00 uur tot 20.00 uur.

Bedevaartsmissen
Op de volgende dagen is er om 8.00 uur een bedevaartsmis in de kapel. Pastoor Frank Lemmens gaat dan voor, en de bekende Marialiedjes staan op het programma.
Zondagen 1 mei, 15 mei, 22 mei en 29 mei. Donderdag 26 mei (Hemelvaart). Er is geen bedevaartsmis op zondag 8 mei.

Moederdagmis
Bij mooi weer is iedereen welkom voor de moederdagmis in het park op zondag 8 mei. Pastoor Frank Lemmens gaat voor vanaf 11.00 uur. De mis wordt muzikaal opgeluisterd door Zangroep Broekhoven.
Aansluitend zegent pastoor Lemmens de nieuwe kleding van Maria.

Kramen
Natuurlijk zijn de snoepkramen weer aanwezig! Iedere dag tijdens de openingstijden van de kapel hebben beide ondernemers een groot assortiment oud-Hollands snoep in de aanbieding.
Bij de kraam van de Hasseltse Kapel zijn veel devotionalia verkrijgbaar. Deze kraam staat iedere woensdag, zaterdag en zondag in het park, alsmede op Hemelvaartsdag. Steeds van 12.00 tot 17.00 uur.

Muziek
De Elckerlyc speellieden verzorgen op zondag 8 mei tussen 13.00 en 17.00 uur doorlopend muzikale optredens.

Afsluiting meimaand
De meimaand wordt op dinsdag 31 mei afgesloten met een viering om 20.00 uur. Ook hierin gaat pastoor Frank Lemmens voor en zingen alle aanwezigen de bekende Marialiedjes.

Koffie en Thee
De Postelse Hoeve is al geruime tijd gesloten en dus is het niet mogelijk om daar – al dan niet op het terras – een consumptie te nuttigen. Om in dit gemis te voorzien, staat op bepaalde dagen een foodtruck in het park. Hier kan koffie, thee, frisdranken gekocht worden, met eventueel iets lekkers erbij.
Deze foodtruck is aanwezig op: zondag 1 mei, zaterdag 7 en zondag 8 mei, zaterdag 14 en zondag 15 mei, donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag), zaterdag 28 en zondag 29 mei. Op deze dagen is de foodtruck geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Parkeren
Op het Hasseltplein zijn slechts enkele parkeerplaatsen aanwezig. Bij mooi weer worden bezoekers verzocht zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen.
Wie toch met de auto komt, wordt vriendelijk verzocht deze zoveel mogelijk in de omgeving te parkeren. Dat voorkomt overlast voor de pleinbewoners. Tevens zijn zo de parkeerplaatsen in de directe omgeving van de kapel beschikbaar voor minder valide bezoekers.

Adres

Hasseltplein 7, 5042 AB Tilburg

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 9.00u tot 19.00u

Beheer

Voor vragen over vieringen, activiteiten en dagelijks beheer:

06 8128 3807 / 013-4681089 of beheerder@hasseltsekapel.nl

inschrijven voor de algemene nieuwsbrief of die voor de concertserie