Nieuw boek verschenen

23 mei 2023

Op zondag 14 mei jl. zijn de eerste exemplaren van het boek ‘De Hasseltse Kapel, een gouden legende‘ uitgereikt. Paul Spapens schreef dit 296 pagina’s tellende boek (met hard cover), waarin aandacht is voor de geschiedenis van en de tradities rond dit oudste monument van Tilburg.

Achter op het boek staat te lezen: “De Hasseltse Kapel is het oudste (rijks)monument van Tilburg. De omstreeks 1536 gebouwde kapel is ondanks de hoge leeftijd de drukst bezochte plek van Tilburg. Jaarlijks komen er zo’n honderdduizend bezoekers. Zij vinden er rust, spiritualiteit en tastbare geschiedenis. Het is een mirakel dat het gebouw een turbulente geschiedenis van vijf eeuwen heeft overleefd. In 1972 is de Hasseltse kapel grondig gerestaureerd. Dit is zó goed gedaan en deze actie was zó belangrijk voor het behoud van dit unieke erfgoed dat in 2022 het gouden jubileum van de restauratie met een grote variatie aan culturele en spirituele activiteiten is gevierd. Ter gelegenheid daarvan werd Paul Spapens uitgenodigd een boek te schrijven over de Hasseltse kapel in de turbulente tijd van het ontstaan en volgt hij de geschiedenis. Vooral ook laat hij zien waarom de Hasseltse kapel tot in deze geseculariseerde tijden van grote betekenis is voor jong en oud, voor iedereen in de multiculturele stad Tilburg met 151 verschillende nationaliteiten.”

De prijs van het boek bedraagt 15 euro.

Het boek is de gehele maand mei op woensdag, zaterdag/zondag en iedere feestdag verkrijgbaar bij de kraam vóór de Hasseltse Kapel. Wie daarna het boek wil kopen, kan contact opnemen met de beheerder van de kapel (email: beheerder@hasseltsekapel.nl).

Adres

Hasseltplein 7, 5042 AB Tilburg

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 9.00u tot 19.00u

Beheer

Voor vragen over vieringen, activiteiten en dagelijks beheer:

06 8128 3807 / 013-4681089 of beheerder@hasseltsekapel.nl

inschrijven voor de algemene nieuwsbrief of die voor de concertserie