Meimaand 2024

25 april 2024

Iedereen kijkt er naar uit: een beetje meer zonneschijn en wat hogere temperaturen. Wellicht dat dat in de komende meimaand gaat lukken. Een bezoek aan de kapel mag dan zeker niet ontbreken!

Openingstijden
De kapel is in de meimaand iedere dag geopend van 8.00 uur tot 20.00 uur.

Opening meimaand
Onder leiding van pastoor Frank Lemmens vindt op woensdag 1 mei om 10.00 uur een Mariaviering plaats, waarbij de meimaand geopend wordt.

Bedevaartsmissen
Op de volgende dagen is er om 8.00 uur een bedevaartsmis in de kapel. Pastoor Frank Lemmens gaat dan voor, en de bekende Marialiedjes staan op het programma. Zondagen 5 mei, 19 mei en 26 mei. Donderdag 9 mei (Hemelvaart). Er is geen bedevaartsmis op zondag 12 mei. Er is ook geen bedevaartsmis op Tweede Pinksterdag (20 mei).

Moederdagmis
Bij mooi weer is iedereen welkom voor de moederdagmis in het park op zondag 12 mei. Pastoor Frank Lemmens gaat voor vanaf 11.00 uur.

Kramen
Natuurlijk zijn de snoepkramen weer aanwezig! Iedere dag tijdens de openingstijden van de kapel hebben beide ondernemers een groot assortiment oud-Hollands snoep in de aanbieding.
Bij de kraam van de Hasseltse Kapel zijn veel devotionalia verkrijgbaar. Deze kraam staat iedere woensdag, zaterdag en zondag in het park, alsmede op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag. Steeds van 12.00 tot 17.00 uur.
In het weekend en op feestdagen worden ook koffie, thee, ijs, frisdranken en andere versnaperingen verkocht.

Muziek
De Elckerlyc speellieden verzorgen op zondag 12 mei tussen 13.00 en 17.00 uur doorlopend muzikale optredens. Op 22 mei verzorgt het Hasselts Gemengd Kapelle Koor (HGKK) om 19.30 uur een mini-concert met Marialiedjes.

Bloemenwand
Net als in voorgaande jaren staat voor de kapel een bloemenwand, waar bezoekers hun eigen bloemen in kunnen steken. Bij de kraam van de kapel worden plantjes voor de bloemenwand verkocht. De opbrengst van deze plantjes komt ten goede aan de kapel.

Afsluiting meimaand
De meimaand wordt op vrijdag 31 mei afgesloten met een viering om 20.00 uur. Ook hierin gaat pastoor Frank Lemmens voor en zingen alle aanwezigen de bekende Marialiedjes.

Parkeren
Op het Hasseltplein zijn slechts enkele parkeerplaatsen aanwezig. Bij mooi weer worden bezoekers verzocht zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen. Wie toch met de auto komt, wordt vriendelijk verzocht deze zoveel mogelijk in de omgeving te parkeren. Dat voorkomt overlast voor de pleinbewoners. Tevens zijn zo de parkeerplaatsen in de directe omgeving van de kapel beschikbaar voor minder valide bezoekers.
Tijdens drukke momenten, zoals in het weekend of op feestdagen, zal het Hasseltplein afgesloten worden voor auto’s. Gelieve de hekken dan niet te verplaatsen.

Adres

Hasseltplein 7, 5042 AB Tilburg

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 9.00u tot 19.00u

Beheer

Voor vragen over vieringen, activiteiten en dagelijks beheer:

06 8128 3807 / 013-4681089 of beheerder@hasseltsekapel.nl

inschrijven voor de algemene nieuwsbrief of die voor de concertserie