Kaarsjes voor Kracht

19 maart 2020

In lastige tijden zien we dat veel mensen naar onze kapel komen. Een kaarsje aansteken bij Maria voor een familielid dat ziek is, even bidden voor een goede afloop of zo maar in stilte denken aan wat er allemaal om ons heen gebeurt.

Nu de dreiging van het coronavirus onze samenleving voor een groot deel verlamt, is er juist behoefte aan extra kracht. Dat kaarsje of dat gebed is dan heel belangrijk. We zien de afgelopen week veel mensen naar onze kapel komen om een kaarsje aan te steken. In het intentieboek staan teksten die soms erg persoonlijk en specifiek zijn: de hoop dat een geliefde snel geneest. Er staan ook teksten in die meer algemeen zijn en zich richten op de ontwikkelingen van de afgelopen dagen: dat we denken aan en bidden voor iedereen die in de gezondheidszorg en op andere vitale posities in onze samenleving druk aan het werk zijn.

U bent nog steeds van harte welkom in de kapel. Het kan een mooie bestemming zijn voor een gezonde wandeling of fietstocht.

We kunnen ons heel goed voorstellen dat u zich liever aan de oproep van sociale onthouding houdt en dat u dus thuis blijft. Of misschien bent u zelf wel ziek en kunt tijdelijk u de deur niet uit. Vanwege de bijzondere situatie waarin we allemaal verkeren, bieden wij u nu de mogelijkheid dat de beheerder of een vrijwilliger van de kapel een kaarsje namens u aansteekt. U komt dan wel niet zelf naar de kapel, maar weet dat er toch een kaarsje bij Maria brandt!

Mocht u een kaarsje voor kracht willen ‘bestellen’, dan kunt u het bedrag voor één of meerdere kaarsen aan ons overmaken. Iedere ochtend controleren we welke bedragen overgemaakt zijn en voor die mensen steken we dan een kaarsje aan.

Het bedrag kunt u overmaken op bankrekening NL39RABO0191230391 ten name van Stichting Beheer Hasseltse Kapel. In de omschrijving kunt u aangeven hoeveel en welke kaarsjes u wilt. Bijvoorbeeld: 2 x klein, of 1 x groot of 1 x noveen. De kleine kaarsjes kosten 50 cent en de grote 1 euro. Een noveenkaars die negen dagen brandt, kost 6 euro.

We zullen al deze kaarsjes een apart plekje op de kaarsenrekken geven en iedere dag een foto op Facebook/Twitter plaatsen om iedereen te laten zien dat deze Kaarsjes voor Kracht branden.

Adres

Hasseltplein 7, 5042 AB Tilburg

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 9.00u tot 19.00u

Beheer

Voor vragen over vieringen, activiteiten en dagelijks beheer:

06 8128 3807 / 013-4681089 of beheerder@hasseltsekapel.nl

inschrijven voor de algemene nieuwsbrief of die voor de concertserie