Herdenking corona-slachtoffers

01 maart 2021

Op zaterdag 27 februari was het precies één jaar geleden dat de eerste patiënt met corona werd opgenomen in het Tilburgse ETZ ziekenhuis. Om hierbij stil te staan vonden in de stad enkele bijeenkomsten plaats.

Aan het paleis-raadhuis is een groot doek bevestigd, het zogenaamde Dankraam. Hierop staat afbeeldingen die inwoners van Tilburg hebben ingestuurd om dank te zeggen aan iedereen die geholpen heeft in deze moeilijke periode. Meer over het dankraam is te vinden op een speciale website. Hier staan ook foto’s van de Hasseltse Kapel en de ‘kaarsjes voor kracht‘ en een afbeelding van het speciale corona-prentje dat in juni 2020 gepresenteerd werd.

In de avond werden 2874 kaarsjes aangestoken in de Hasseltse Kapel. Voor iedere Brabander die overleden is aan corona. Vier sprekers vertelden over hun ervaringen in dit corona-tijdperk: Jean-Luc Murk, Piet van den Bosch, Yvonne Robben en Liane den Haan. Muzikale bijdragen waren er van Farah Lintelo. Samen met burgemeester Weterings van Tilburg staken de vier sprekers de laatste vijf kaarsjes aan in het park voor de kapel. Zo werd het cijfer 2874 zichtbaar. Een groot hart lichtte op. Omroep Brabant deed live verslag. Ook het SBS6-programma Hart van Nederland besteedde aandacht aan dit bijzondere initiatief.

Adres

Hasseltplein 7, 5042 AB Tilburg

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 9.00u tot 19.00u

Beheer

Voor vragen over vieringen, activiteiten en dagelijks beheer:

06 8128 3807 / 013-4681089 of beheerder@hasseltsekapel.nl

inschrijven voor de algemene nieuwsbrief of die voor de concertserie