Meimaand

22 april 2021

Traditioneel is de meimaand hét moment waarop inwoners van Tilburg en omliggende plaatsen een bezoek brengen aan de Hasseltse Kapel. Vorig jaar zorgden de corona-maatregelen ervoor dat alle activiteiten in de meimaand vervielen. Ook dit jaar zal de meimaand anders zijn.

Openingstijden
In de meimaand is de kapel dagelijks geopend van 8.00 tot 20.00 uur. Het is vaak erg druk in het weekend. Voor wie ook tijdens weekdagen gelegenheid heeft om te komen, is het verstandig een andere dag dan zaterdag of zondag te kiezen. Zo verspreidt het bezoek zich beter over de dagen.

Bezoek kapel
In de kapel geldt een looproute: bezoekers komen binnen via de zijdeur en verlaten de kapel via de voordeur (hoofdingang). Er zijn slechts 8 personen op hetzelfde moment in de kapel toegestaan.
Om de 1,5 meter afstand te garanderen staan in de kapel slechts zes stoelen voor bezoekers. Dit betekent dat het vooral op drukke momenten niet wenselijk is dat mensen langere tijd in de kapel zitten.
Het is een dringend advies om in de kapel een mondkapje te dragen en om bij binnenkomst de handen te ontsmetten.

Activiteiten
Er zijn dit jaar geen vieringen in de kapel. Ook de Moederdagmis – die altijd in het park plaatsvindt – gaat niet door. Er zijn geen bidmomenten, bijvoorbeeld voor het rozenhoedje. Er zijn ook geen koren die Marialiederen komen zingen.

Aanwijzingen
In de kapel én in het park zijn vrijwilligers van de kapel aanwezig om bezoekers te assisteren. Zij geven de bezoekers ook aanwijzingen over de looproute en over de andere maatregelen.

Tot slot
De medewerking van bezoekers is cruciaal voor het slagen van de meimaand. Mocht het handhaven van de maatregelen niet mogelijk zijn, dan is sluiten van de kapel de enige mogelijkheid. Iets waar niemand op zit te wachten!

Adres

Hasseltplein 7, 5042 AB Tilburg

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 9.00u tot 19.00u

Beheer

Voor vragen over vieringen, activiteiten en dagelijks beheer:

06 8128 3807 / 013-4681089 of beheerder@hasseltsekapel.nl

inschrijven voor de algemene nieuwsbrief of die voor de concertserie