In memoriam pastoor Rooijmans

13 juli 2023

Op 19 juni 2023 is pastoor Philip Rooijmans op 93-jarige leeftijd overleden.

Pastoor Rooijmans is in een lange reeks van jaren altijd nauw verbonden en betrokken geweest bij de Hasseltse Kapel. Hij was een van de initiatiefnemers en inspirators voor de grootscheepse restauratie van de Hasseltse Kapel in het begin van de 70-er jaren. In oktober 2022 is uitvoerig aandacht aan besteed aan dit jubileum. Gelukkig was hij nog in de gelegenheid om een deel van de festiviteiten rond dit jubileum mee te maken.

Ook heeft hij nog meegewerkt aan de totstandkoming van het boek, dat in mei 2023 is verschenen over de kapel: “De Hasseltse Kapel – Een Gouden Legende”. In dit boek staat ook een interview met hem. Daarin geeft hij aan dat het niet alleen altijd hard werken was, maar duidelijk is ook dat hij dit altijd met plezier en met hart en ziel heeft gedaan. Zo kennen we hem ook en zo zullen we hem graag blijven herinneren. Een herder die altijd beschikbaar was, als het nodig was en altijd op een aimabele manier zijn diensten aanbood.

Wij zijn pastoor Rooijmans bijzonder dankbaar voor al hetgeen hij in die jaren heeft gedaan en betekend voor de kapel. Dankzij zijn inzet is de kapel tot op de dag van vandaag een plek waar talloze mensen graag naar toekomen om even bij Maria te zijn, voor een moment van bezinning of zo maar voor een moment rust in het hectische bestaan.

We zullen de herinnering aan pastoor Rooijmans zeker levend houden.

(foto: Ad van Beurden, parochieel kerkkoor Goirke)

Adres

Hasseltplein 7, 5042 AB Tilburg

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 9.00u tot 19.00u

Beheer

Voor vragen over vieringen, activiteiten en dagelijks beheer:

06 8128 3807 / 013-4681089 of beheerder@hasseltsekapel.nl

inschrijven voor de algemene nieuwsbrief of die voor de concertserie