FAQ

BEZOEK EN OPENINGSTIJDEN

De kapel is elke dag, van maandag tot en met zondag, geopend van 09.00 uur tot 19.00 uur. Ook op feestdagen is de kapel geopend.
In mei zijn er afwijkende (ruimere) openingstijden.

Ja, de kapel is rolstoeltoegankelijk. Aan weerszijden van het plein bevindt zich een hellingbaantje. De ingang van de kapel heeft een lage drempel waar de rolstoel overheen gerold kan worden.

Er zijn drie verschillende soorten kaarsjes die kunnen worden gebrand in de kapel. De eerste brandt ongeveer 4 uur en kost € 0,50. Een kaarsje met een brandtijd van 6 uur kost € 1,00. Daarnaast zijn er ook noveenkaarsen die negen dagen branden. Deze kosten € 6,00.

Als u in de kapel bent geweest, maar u zou graag thuis ook een kaars willen branden kunt u er een mee naar huis nemen. U mag het geld in het offerblok bij de kaars die u meeneemt stoppen.

Het Hasseltplein is toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Dat betekent dat u voor uw bezoek aan de kapel gratis op het plein mag parkeren.

In de Meimaand en tijdens vieringen en activiteiten is het toilet bij de beheerderswoning geopend. Het toilet vindt u in de garage van Hasseltplein 40. Er hangt een rood hartje op de deur. Vanwege het coronavirus is het gebruik van het toilet in op eigen risico.VIERINGEN

Op Maria Hoogfeestdagen zijn er vieringen in de kapel. Die beginnen altijd om 10.00 uur. Een overzicht van de data is te vinden op onze website. Er zijn geen reguliere diensten op zondag, daarvoor verwijzen we u door naar de parochiekerken.

Nee, dat kan niet. In de kapel is het alleen mogelijk om voor de kerk te trouwen. Dit kan met of zonder kerkelijke registratie.

Ja, dat kan. Het is in de Hasseltse Kapel mogelijk om voor de kerk te trouwen. Dit kan met of zonder kerkelijke registratie. Je zoekt een eigen voorganger, wellicht een bekende of familielid, of wij vragen een voorganger die jullie kan trouwen. De kosten hiervoor zijn € 380,- en daarnaast moet je rekenen op kosten voor de voorganger. Trouwen kan in overleg op alle dagen van het jaar, behalve in de Meimaand. Kijk voor meer informatie onder het kopje ‘Trouwen’ of neem contact op met de beheerder.

Helaas niet. Met de parochies is afgesproken dat een doopplechtigheid alleen in de parochiekerken kan worden gehouden. Een kindje wordt met de doop opgenomen in de gemeenschap van de betreffende parochie. De Hasseltse Kapel valt onder Parochie Peerke Donders. We verwijzen u graag naar hen door.

Helaas is het niet mogelijk om in de Hasseltse Kapel een uitvaart te houden. Met de parochies in Tilburg is in het verleden de afspraak gemaakt dat de kapel niet gebruikt wordt voor uitvaarten. Bovendien is de kapel daar in de praktijk eigenlijk ook te klein voor. Niet alleen kunnen er niet zo erg veel bezoekers in de kapel, maar deze is ook relatief klein om met een kist te manoeuvreren. We verwijzen u graag door naar een van de parochiekerken in Tilburg.Adres

Hasseltplein 7, 5042 AB Tilburg

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 9.00u tot 19.00u

Beheer

Voor vragen over vieringen, activiteiten en dagelijks beheer:

06 8128 3807 / 013-4681089 of beheerder@hasseltsekapel.nl

inschrijven voor de algemene nieuwsbrief of die voor de concertserie